AfriForum establishes Klein-Karoo farm watch

The civil rights organisation AfriForum founded a farm watch in the Ladismith area on 28 July. This farm watch forms part of AfriForum’s Kannaland branch and aims to keep the community safe in collaboration with the South African Police Service (SAPS) and other local security companies.

The newly elected management for the farm watch is Dries Erasmus (leader), George Reynolds (operational team leader), Anné Reynolds (support team leader) and Franklin le Hanie (intelligence team leader).

The Kannaland region covers a large area of land, and the many farm roads make it easy for criminals to evade the law. Another serious problem is drug dealers smuggling their goods across these roads.

“AfriForum is excited about the new farm watch and looks forward to making a real difference in the community’s safety in collaboration with the SAPS and other role-players in the security sector. This farm watch is a beacon of hope, and I thank every member of the Kannaland branch for their example of doing things themselves and the enthusiasm with which they take on every challenge. Together we are stronger,” says Marthinus Erasmus, District Coordinator for the Southern Cape.

“The management of the Kannaland branch welcomes this new farm watch and AfriForum’s support. Our goal is to establish a strong security structure in the community and cooperation agreements with other role-players in the security sector,” says Carel Buckle, Chairperson of the Kannaland branch.

Get involved with the Kannaland branch or the Klein-Karoo farm watch today. Feel free to contact Marthinus Erasmus on 081 216 9602.

Photo 1 (from left to right): George Reynolds, Anne Reynolds, Dries Erasmus, Franklin le Hanie and David Olivier.

Marthinus Erasmus

District Coordinator: Southern Cape

AfriForum

Email: marthinus.erasmus@afriforum.co.za

Carel Buckle

Chairperson: Kannaland branch

AfriForum

Email: chairperson.kannaland@afriforumtak.co.za


AfriForum stig Klein-Karoo-plaaswag

Die burgerregteorganisasie AfriForum het op 28 Julie ’n plaaswag in die Ladismith-area gestig. Dié plaaswag is deel van AfriForum se Kannaland-tak en het ten doel om die gemeenskap in samewerking met die Suid-Afrikaanse Polisiediens (SAPD) en ander plaaslike veiligheidsinstansies te beveilig.

Die nuutverkose bestuur vir dié tak is Dries Erasmus (leier), George Reynolds (operasionele spanleier), Anné Reynolds (steunspanleier) en Franklin le Hanie (intelligensie-spanleier).

Die Kannaland-streek strek oor ’n groot grondgebied en die magdom plaaspaaie maak dit maklik vir misdadigers om die gereg te ontwyk. ’n Ander ernstige probleem is dwelmhandelaars wat hul goedere hier deursmokkel. 

“AfriForum is opgewonde oor dié nuwe plaaswag en sien uit om saam met die SAPD en ander veiligheidsrolspelers ’n daadwerklike verskil aan die gemeenskap se veiligheid te maak. Die plaaswag is ’n baken van hoop en ek wil die lede van die Kannaland-tak bedank vir hul voorbeeld van selfdoen en die ywer waarmee hul elke uitdaging aanpak. Saam is ons sterker,” sê Marthinus Erasmus, AfriForum se distrikskoördineerder vir die Suid-Kaap.

“Die bestuur van die Kannaland-tak verwelkom hierdie nuwe plaaswag en AfriForum se ondersteuning. Ons doel is om ’n sterk veiligheidstruktuur in die gemeenskap te vestig en samewerkingsooreenkomste met ander veiligheidsrolspelers te sluit,” sê Carel Buckle, voorsitter van die Kannaland-tak.

Raak vandag nog betrokke by die Kannaland-tak of die Klein-Karoo-plaaswag. Kontak gerus vir Marthinus Erasmus by 081 216 9602.

Foto 1 (van links na regs): George Reynolds, Anne Reynolds, Dries Erasmus, Franklin le Hanie en David Olivier.

Marthinus Erasmus

Distrikskoördineerder: Suid-Kaap

AfriForum

E-pos: marthinus.erasmus@afriforum.co.za

Carel Buckle

Voorsitter: Kannaland-tak

AfriForum

E-pos: voorsitter.kannaland@afriforumtak.co.za

Share Button