Sopkombuise kry brandveiligheid opleiding

Die George Munisipale sopkombuise, wat almal uit vrywilligers bestaan, kry elke jaar sedert 2014 opleiding van Working on Fire om brande in die kombuise te voorkom.

By die opleiding in Desember is voor van links, Juliana Botha, Provinsiale Administrateur, Working on Fire, Ann Coetzee (Blanco), Maria Laws (Blanco), Marie Jobs (Outeniqua Stasie), Yuleen Campher, Koördineerder van die Sopkombuise en Megan Buys van Blanco. Agter staan, Jessica Stuurman (Blanco), Clinton Duthie (EPWP vrywilliger), Rayganah Rhoda, opleidingsbeampte van Working on Fire in die Wes-Kaap en Josh Hayzer (EPWP vrywilliger)

Me. Yuleen Campher, Koördineerder van die Sopkombuise by Gemeenskapsontwikkeling, sê baie van die vrywilligers se huise het ook slegs een deur en dit kan opsigself ‘n brandgevaar inhou.

Die doel van die brandopleiding is om brande te vorokom en indien daar ‘n brand uitbreek, om die brand te vertraag totdat die Brandweer opdaag.

Campher sê die opleiding word een keer ‘n jaar gehou omdat vrywilligers hulle verlaat of daar kom nuwe mense by.

Die opleiding word gehou waar die sopkombuise aktief is, soos Thembalethu, Parkdene, Maraiskamp, Conville, Borcherds, Lawaaikamp, Rosemoor, Blanco, Rosedale, Dellville Park, Syferfontein, New Dawn Park, Pacaltsdorp, Hooggekraal, Outeniqua Stasie, Wildernishoogte, Touwsranten en Kleinkrantz. Opleiding sal in die nuwe jaar vanaf Waboomskraal tot Haarlem aangebied word.

Working on Fire focus gewoonlik op veldbrande, maar het aangebied om die opleiding aan te bied. Beeldmateriaal van informele behuising wat brand en baie vinnig afbrand word gewys en vrywilligers word gewys hoe om die brand te keer voordat dit versprei.

Vensters en deur moet toegehou word sodat suurstof nie die vuur verder laat vlam nie en mense moet die huis en dak asook waar die vlamme is, natspuit om te voorkom dat die brand versprei terwyl die Brandweer op pad is.

Vrywilligers word ook geleer om hul naam, adres en spesifieke besonderhede aan die brandweer kantoor deur te gee.

Vir meer inligting oor vrywilligers van sopkombuise bel Campher by 044 802 2000.

Vir enige brande bel die George Brandweerdienste by 044 801 6311.

Share Button