George Golf Club news

Greetings from Sandra and Jenny 

Congratulations to all 126 players who took part in the Men’s A and B Division Club Championships this weekend. The rough was long and the greens were slick, well done to you all for toughing it out.

Ian Norgarb (142) took top honours in the A Division and wrestled the title from Stafie Barnard (143) with only one shot difference between them. Kobus Landman (158) defended his title from last year with Derek Botes (170) ending in second place.

‘It is a privilege to win the George Golf Club Champs and even more of a privilege to be able to battle it out with a true champion like Stafie Barnard. Thanks also to all the Members who followed us on the course this year.’ says Ian.

Special mention must be made of the generous sponsor to the competition, Glenrand MIB, who again provided us with a delightful prize table of crystal decanters, ice buckets and glasses. Thanks to Christo Kritzinger for handing over the prizes to our winners. 

Prizes awarded on the night:

A Division:
Best Nett Day One (sponsored by Glenrand MIB)
Best Nett Day Two (sponsored by Glenrand MIB)
Overall Runner Up of Best Nett (George Golf Club)
Overall Winner of Best Nett (George Golf Club)
Best Gross Day One (sponsored by George Golf Club
Best Gross Day Two (sponsored by George Golf Club)
Overall Runner Up of Best Gross (Glenrand MIB)
Overall Winner of Best Gross (Glenrand MIB)
J Smit
S Donson
D Fish
J Mantel
C Bernhardt
WH Gibbon
G Barnard
I Norgarb
71
70
143
141
71
70
143
142

For the full results, click here.

B Division:
Best Nett Day One (sponsored by Glenrand MIB)
Best Nett Day Two (sponsored by Glenrand MIB)
Overall Runner Up of Best Nett (George Golf Club)
Overall Winner of Best Nett (George Golf Club)
Best Gross Day One (sponsored by George Golf Club
Best Gross Day Two (sponsored by George Golf Club)
Overall Runner Up of Best Gross (Glenrand MIB)
Overall Winner of Best Gross (Glenrand MIB)
K Plateel
C Roberts
G Payne
G Johnstone
R MacKimmie
K Sharpe
D Botes
K Landman
75
72
151
148
82
84
170
158

For the full results, click here.

The gentlemen in the C Division (handicaps of 19 – 24) play their Club Champs this Saturday, 19 February 2011 with the format being Individual Stableford. Contenders book their tee off time as per normal and mark their cards accordingly. The rest of the field on the day will now also play Individual Stableford, which means that Monthly Medal moves to next Saturday, the 26th. Please note this change of competition format from the original fixtures list sent out.

Friday evening was again a busy time at the club, with the Sundowners competition full and the bar heaving in preparation for the weekly club pool. A small request from the team please, the latest time that R1 ticket sales can be purchased is at 18:30. Tickets purchased later than this time delays the start of the draws, which we try to execute by the latest 18:45. Tickets can be purchased from the Wednesday of each week, so buy early to avoid Peter Gibbs beating you to it!

VAN DIE KAPTEIN – To read the Captain’s report in english please click here

Hierdie jaar het skaars begin en een van die belangrikste gebeurtenisse op enige klub se kalender, die jaarlikse klubkampioenskappe, is iets van die verlede. Hierdie jaar was die lede geseën met wonderlike weer oor beide dae. Die gees by die klub die twee dae – dit het reeds Vrydagaand begin – het my laat dink aan ‘n familiefunksie waar ‘n lang verlore kind huistoe gekom het. Dit was fantasties en beide aande het die kroeg baie laat toegemaak. Die nuwe kroeg help baie om ‘n lekker atmosfeer te skep. Ek wil elke lid wat deelgeneem het bedank vir sy bydrae tot die sukses van die kampioenskappe. 126 spelers het deelgeneem. Dit was aangenaam om van die ouer lede te sien stap. Hulle stel ‘n voorbeeld aan die jonger lede. 

Die borg vir die toernooi was weer Glenrand MIB. Baie dankie aan John Mundell en Christo Kritzinger vir hul getroue ondersteuning aan die George Gholfklub. In die afwesigheid van John het Christo hul borgskap vir 2012 bevestig. Dit is goeie nuus en dit word hoogs waardeer.

Ek wil vir Nick Theron bedank vir die fantastiese toestand van die baan. Die setperke was in ‘n goeie toestand en diegene wat op die skoonvelde was sal kan getuig dat dit soos ‘n baie duur mat gelyk het. Die ru-veld was ‘n uitdaging en was soms ‘n bietjie geniepsig. Baie dankie aan die baanpersoneel vir hul harde werk.

Baie dankie aan Sandra en haar personeel wat die naweek so hard gewerk het om alles glad te laat verloop. Chantelle het die heel naweek gewerk en sy en Jenny is Sondagaand laaste by die klub weg (dalk altwee aande?). Baie dankie aan almal wat gehelp het. Die kroegmanne en kelners het ook hul kant gebring.

Dankie aan Hester vir haar aandeel. Die slaaie, pap, sous en broodjies was uitstekend. Dankie vir die kaptein se kos Sondag. Dit is ‘n eer vir ‘n klub om ‘n klubkampioen asook naaswenner te kan hê wat die twee rondtes onder baansyfer kon voltooi.

Die laaste rondte kon ‘n A afdeling wenner oplewer uit ‘n paar spelers. Uiteindelik was dit Ian Norgarb wat as die wenner gekroon is na ‘n telling van 142 oor die 36 putjies. Stafie Barnard was tweede met ‘n telling van 143. Die B afdeling was gewen deur Kobus Landman met ‘n telling van 158. In die tweede plek was Derek Botes (170). Baie geluk aan Ian Norgarb met sy oorwinning. Hy is ‘n waardige wenner. Ook geluk aan almal wat pryse ontvang het.

Hier is ‘n paar interesanthede:
Die hoogste telling op ‘n gat: 13 op die negende.
Die hoogste telling oor die twee dae: 222. (André Kruyshaar het ‘n aanbod uit Indië gekry om die kolfbeurt vir ons by die Krieket Wêreldbeker te open. Baie geluk ou maat).

Die 18 gate op ons baan het tydens die kampioenskap op die volgende voorgees gespeel:

Hole Number Hole strokes as per championship Hole Number Hole strokes as per championship
A Divisie B Divisie
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
Stroke 9
Stroke 12
Stroke 5
Stroke 17
Stroke 11
Stroke 13
Stroke 2
Stroke 15
Stroke 4
Stroke 8
Stroke 16
Stroke 14
Stroke 10
Stroke 18
Stroke 7
Stroke 6
Stroke 3
Stroke 1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
Stroke 7
Stroke 4
Stroke 9
Stroke 13
Stroke 12
Stroke 16
Stroke 2
Stroke 15
Stroke 3
Stroke 14
Stroke 10
Stroke 18
Stroke 8
Stroke 17
Stroke 11
Stroke 5
Stroke 6
Stroke 1

Volgende week gesels ek oor ‘n paar dingetjies op die baan wat pla. Vir eers groete en geniet ons wonderlike klub.

Groete,
Kobus Landman

From the album…

Denham celebrates becoming a dad on Tuesday!

A van Rensburg (winner 33 points), R Horenz (2nd on 32 points) and H Johnstone (3rd on 31 points) in the club sponsored ladies competition on Tuesday.

M Steyn (pictured), N Douglas, F Nortje and H Pieterse win the club sponsored 4BA on Wednesday with 90 points

Steven Buhr and Dallas Fell pose with Shaun before teeing off for Round 2 of Club Champs

Our winners Ian and Kobus with Christo Kritzinger from Glenrand MIB

Kobus Landman wins the B Division Club Champs with a total of 158

Our A Division winners: Ian Norbarb (winner on 142), Stafie Barnard (2nd on 143) and Corne Bernhart (3rd on 147)

Share Button

Leave a Reply